реклама 468

петък, 1 май 2009 г.

Министър А.Гагаузов и кмета на Перник Р. Янакиева дадоха начало на строежа на новия път Дивотино-Люлин-Големо Бучино

Министър А.Гагаузов и кмета на Перник Р. Янакиева дадоха начало на строежа на новия път Дивотино-Люлин-Големо Бучино : Новините от Перник - Агенция За Перник
25 март 2009 • ПодобниКатегоризация feature photo

Министър Гагаузов и кмета Росица Янакиева направиха символична първа копка на пътя Дивотино-Люлин-Големо Бучино. Това стана на площада на с. Люлин, където се бяха събрали много хора, кметове на съседни села и общественици.
Ето какво каза Министъра на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов преди да хване кирката:
С удоволствие приех поканата да направя първа копка, не защото обектът е много грандиозен, а защото вече започваме и обекти с локално значение, обекти, които са свързани с подобряване на благосъстоянието на населените места и на връзките между тях. Това е един от първите проекти, които се финансират по ОП „Регионално развитие” и изцяло със средства , финансирани от Европейския фонд за регионално развитие. Участъка не е голям, но около 3 милиона лева от програмата ще бъдат тук, в пернишки район.
Пожелавам на изпълнителя да направи така,че да изпълни проекта с достатъчно добро качество и се надявам, че ще го направи и по-бързо от предвидения срок.
„За Перник и хората в Перник е важен този път, защото колкото и неприятно да е, голяма част от активното население работи в София. И това е много важна артерия, да не губят хората време в път,  а директно от тук с идея качване на магистрала „Люлин” да могат да отиват и да се връщат от работа. Пътят ще даде и повече възможности на жителите за икономическо развитие”, каза кмета на Перник Росица Янакиева.
Народният представител Ненко Темелков изказа мнение, че въздухът в Люлин и съседните села е по-чист от този в Банкя. „Тук, в този край, климата е по-хубав и въздухът е по-чист от прехвалената Банкя. И този път ще даде невероятен тласък на развитието на тези три села и те ще станат предпочитани пред Банкя – с по-добрия климат и по-добрите хора, които живеят тук”, каза той.Няма коментари:

Публикуване на коментар

село Големо Бучино