реклама 468

понеделник, 16 март 2009 г.

МВР и прокуратурата бавят дело за телефонен тероризъм

МВР и прокуратурата бавят дело за телефонен тероризъм

Волен Сидеров настоя за бързо разследване на смъртни заплахи срещу кандидат на АТАКА за кмет

Писмо до районната прокуратура в Перник с призив за бързи действия за разкриване на лицето, отправило смъртни заплахи към кандидата за кмет на АТАКА за с. Голямо Бучино Кристиян Ананиев, изпрати вчера лидерът на националистите Волен Сидеров.

В него се припомня, че на 15 ноември 2008 г. в с. Големо Бучино, на предизборен митинг кандидатът за кмет на кметство, издигнат от партия АТАКА, Кристиян Ананиев, е заплашен по телефона с убийство, престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК. Обажданията са три, а мобилният телефон на извършителя е известен - 0894 92 47 92. От този номер мъжки глас заявил на претендента "Ей, боклук, оттегли си кандидатурата, ако не искаш да умреш!".

Заплахата за убийство е престъпление против личността с висока степен на обществена опастност, поради което МВР и Районна прокуратура - Перник, са длъжни да вземат своевременно мерки за предотвратяване на по-тежкото престъпление срещу живота на Кристиян Ананиев - убийство, посочва Волен Сидеров.

Моля да упражните правомощията си по закон, като идентифицирате абоната, притежател на СИМ-картата на телефонен номер: 0894 92 47 92, да приключите предварителната полицейска проверка в максимално кратък срок и образувате досъдебно производство срещу извършителя на деянието, заявява бидерът на патриотите в писмото си. Копия от него са изпратени на МВР и на Окръжната прокуратура.

Жалба и показания по случая са подадени във 2-ро РПУ на гр. Перник лично от 20-годишния Кристиян Ананиев веднага след заплахите.

С постановление на районен прокурор Цветослав Вергов от РП - Перник е образувана предварителна полицейска проверка - ЗМ № 501/17.11.2008 г. на 2-ро РПУ Перник, разпределена на оперативен служител Васил Алексиев.

В продължение на една седмица от извършване на деянието Кристиян Ананиев не е разпитан повторно за получените заплахи и собственикът на СИМ-картата не е открит, възмущава се Волен Сидеров.

Лидерът на патриотите припомня, че според наредба мобилните оператори са длъжни да съхраняват данни за идентифициране на абоната, датата, часа и времетраенето на връзката по начин, който да гарантира бързото им предаване на компетентните органи - МВР, разследващите органи, прокуратурата и съда.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

село Големо Бучино